CARILLON "UNESCO" Immaterieel Erfgoed > Torenbeklimming
 
 

Torenbeklimming

Help mee ons erfgoed in stand te houden en stort jaarlijks €10,00 op NL31 RABO0153 8125 91 t.n.v. Stichting "Het Venloos Carillon"


Venloos Carillon laat bezoekers Venlo vanuit de hoogte zien
NB De reportage van de Stadsomroep is hier te zien. (Omroep Venlo)

Stichting Venloos Carillon is gestart met een nieuwe activiteit: Venlonaren en bezoekers van de stad krijgen eenmaal per maand gelegenheid krijgen om boven in de toren van de St. Martinuskerk te genieten van het uitzicht over de binnenstad, in combinatie met het luisteren naar het zaterdagmiddagconcert van stadsbeiaardier Marcel Siebers.
Hoewel de vrolijke carillonklanken elk uur over de Venlose binnenstad worden uitgestrooid, is er wekelijks alleen op de zaterdagmiddag tussen 12.00 en 13.00 uur een echte live-bespeling van het carillon in de St. Martinustoren. ‘Je hoeft echt geen kenner te zijn om het verschil tussen de automatische en de handmatige bespeling te kunnen horen. Bij de automaat worden alle noten even hard aangeslagen, terwijl je als beiaardier live natuurlijk elke nuance kunt aanbrengen die bij het betreffende stuk hoort’, zegt stadsbeiaardier Marcel Siebers. Omdat hij steeds vaker de vraag kreeg of het niet mogelijk was een keer het bespelen van het Venloos Carillon live te mogen bekijken en beluisteren, stelde Siebers onlangs het bestuur van de Stichting Venloos Carillon voor om eenmaal per maand de toren open te stellen voor bezoekers. ‘Uit veiligheidsoverwegingen limiteren we het aantal mensen dat tijdens een bezoek met mij mee naar boven klimt tot acht personen’, aldus Siebers. ‘En omdat we nu eenmaal een armlastige Stichting zijn, vragen we per bezoeker tien euro. Daarvoor kan hij of zij niet alleen genieten van een uniek uitzicht over Venlo en tegelijk luisteren naar een privé carillonconcert, maar is men ook voor een jaar ‘Vriend van het Venloos Carillon’.
Aanmelden
Omdat de Stichting Venloos Carillon veel belangstelling verwacht voor deze unieke mogelijkheid om de toren én het carillon te kunnen bezichtigen, is aanmelden bij stadsbeiaardier Marcel Siebers noodzakelijk. Dit kan telefonisch via 06-27265138 of per e-mail info@marcelsiebers.nl. Bezoek is mogelijk op (meestal) de 1ste zaterdag van de maand en is gemaximeerd tot acht personen per keer. Let op de aankondiging in de krant of informeer bij de beiaardier. Het bezoek duurt, exclusief de klim naar boven en beneden, één uur. Kosten € 10,- pp,  aanvang beklimming: 11.45 uur!
Meer informatie bij Stichting Venloos Carillon (Marcel Siebers, beiaardier), tel.06-27265138.
Geplande zaterdagen 2014:
10 mei
7 juni
5 juli
6 september
4 oktober
1 november


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Venlooscarillon.eu © 2012, content by marcelsiebers.nl |